FLAMMENS MUSE
Flammens Muse - Muse of Fire

Muse_of_Fire_2008Flammens Muse – Muse of Fire var en slags laboratorium, hvor Shakespeares ord og billeder blev udforsket på både dansk og engelsk.

Kun iført Shakespeares rige og sprudlende sprog og billeder, udfordrede tre mænd publikum og inviterede dem med indenfor i Shakespeares uimodståelige univers. På dansk og engelsk spillede og legede de sammen uden nogensinde at tabe rytmen. Nykomponeret musik fuldendte værket.

—————————————————
“O, kunne flammende min muse stige
til digtekunstens stråleklare himmel”
—————————————————

De to skuespillere Lars Mikkelsen og Thomas Magnussen samt musikeren og komponisten Klaus Risager sammensatte en kollage af ord, monologer og scener fra ikke mindre end 13 forskellige Shakespeare-værker og lod dermed Romeo og Julie møde Henrik V og Othello.

Barry McKenna har instrueret, og det hele var akkompagneret af nyskrevet musik af Klaus Risager.

VINDER AF ÅRETS REUMERT 2008 I KATEGORIEN
“ÅRETS STORE, LILLE FORESTILLING”


Anmelderne skrev:


Ingen scenografi, ingen kostumer, ikke så meget lirumlarum. 20 scener. Tre mænd i hvide undertrøjer samt to stiger. Det er kort og godt: Shakespeare i arbejdstøjet!

Så meget mere rent og sine bedste steder rent forførende er tilgangen til de scener, der spænder fra ’Julius Cæsar’ (sjovt) til ’Hamlet’ (endnu sjovere): Thomas Magnussens prins er formelig bimmelim i både nord og nordvest.

Men dér, hvor det rykker, er i ’Othello’-uddraget, hvor Mikkelsens Jago taler dansk, og Magnussens Othello engelsk. Det begynder som en vits, men med ét er det, som om man ikke hører to sprog, men kun ét sprog, og man ønsker, scenen ikke vil få ende.

PolitikenDen 33-årige Magnussen har vundet førsteelskerpartiet med sin bløde stemme og sine lysende øjne; den mand kan se på én, så man ikke kan flytte øjnene igen. Derfor må den 43-årige Mikkelsen for en gangs skyld droppe forførerrollen – og spille Julie. Det er unægtelig en casting af de sjældne, men Mikkelsen er uendeligt rørende og næsten smuk som Julie. Og forelskelsen flammer helt vidunderligt mellem de to strithårede mænd – åh, Romeo!
….
Performernes engelske er desuden usædvanligt smukt. Magnussen er uddannet fra Guildhall School of Music and Drama, og det noble engelske passer elegant ind i hans moderne krop og hans friske stemme. Hans gale-Hamlet har en overrumplende hurtighed og lethed i en krop, der spurter lige så hurtigt som ordene. Og hans desperate ‘To be or not to be’-Hamlet har en moderne des-peration, der virker helt afklaret i sin dødsrejse.

InformationMest sprogligt iørefaldende er Thomas Magnussen, hvis sikre Shakespeare-engelske afslører, at han er uddannet på en engelsk teaterskole. Skuespillernes præstationer er i det hele taget fremragende. Uden kostumer og andre rekvisitter end to stiger og forskellige musikinstrumenter er skuespillerne alene overladt til deres egen figurtegning og Shakespeares poetiske sprog, hvis intertekstualitet og 1600-tals-engelske stiller krav til sit publikum.

Kultunaut


LÆS ALLE ANMELDELSER


Se billeder fra forestillingen:
Fotograf Martin Tulinius

Hør et par af sangene fra forestillingen:

Shall I Compare Thee


Sigh No More

Mistress Mine