OM
THOMAS MAGNUSSEN

Thomas Magnussen

T
homas Magnussen er uddannet skuespiller på den anerkendte engelske teaterskole “the Guildhall School of Music and Drama”, hvorfra han dimiterede i år 2000 med en “BA (hons) in Acting”. Det var også her at han tilegnede sig den flydende britisk engelske accent, der er et af hans varetegn.

H
erhjemme har han kunnet opleves i en lang række teaterforestillinger, hvoraf kan nævnes Hamlet som markerede åbningen af det Kongelige Teaters nye skuespilhus, H3K – Hva’ I Vil på Republique, Flugten på NyAveny og Lang Dags Rejse mod Nat på Folketeatret.dk
I 2008 modtog han, sammen med Lars Mikkelsen og Klaus Risager, Årets Reumert for “Årets Store, Lille Forestilling” for Shakespeareforestillingen “Flammens Muse – Muse of Fire“. To år senere var Mikkelsen, Magnussen og Risager endnu engang nomineret til “Aarets Reumert” denne gang i kategorien “Bedste Forestilling” for deres version af Shakespeares Helligtrekongersaften: “H3K – Hva’ I Vil”

O
gså indenfor film og TV har han gjort sig gældende gennem årene. Værd at nævne er her hans første rolle efter teaterskolen som tysk soldat i Steven Spielberg og Tom Hanks’ “Band of Brothers”; en bærende rolle i James Barclays “UpStart” fra 2007 samt flere roller i forskellige kortfilm og tv-serier. Thomas er også kendt som den stressede Jakob i elevatoren i Arbejdsmiljøviden.dk’s kampagne mod stress fra 2009.

M
ed lydbogsforlaget momo – skuespillernes lydbogsværksted, som Thomas er stiftende andelshaver og nuværende direktør af, føjede han lydbøger til den lange liste af stemmerelaterede opgaver han har lavet gennem årene. Opgaver der tæller en lang række speaks, voice overs og reklamer på både dansk og engelsk. Derudover har Thomas langt stemme til en lang række a tegnefilm og serier.

A
andre ting værd at nævne er Thomas’ engagement i den kommende generation af skuespillere, hvilket udmønter sig i han gennem flere år har været tilknyttet skuespillerskolen ophelia i København som underviser i Shakespeare og fysisk træning, samt været gæstelærer på flere af de statslige teaterskoler.
I oktober 2010 stod han bag kampagnen VILD MED KUNST, hvis formål var at sætte et positivt fokus på den alsidige og blomstrende danske kunstverden.

S
iden maj 2010 har Thomas siddet i bestyrelsen for Dansk Skuespillerforbund og blev i november 2012 udnævnt til næstformand.